ALMIGHTY FACEBOOK

Švedski stol točnih informacija za prve korake u Irskoj vam je serviran i slobodno se služite njima koliko vas je volja, sve je Gluten free.

BUUUT! Svjesni smo da je ovo jedna ogromna tema koja povlači tone i tone drugih pitanja i nepoznanica kada je ovakav životni pothvat u pitanju.
Stoga je cilj NewIrelandLife-a da vas usmjeri dalje u nove vode istraživanja - što znači da na scenu izlazi naš dobri stari i svemoćni FACEBOOK.

U nastavku su još uvijek "hot" i najpoznatije grupe na FB-u koje su prepune dobrih informacija kada su neke specifične teme u pitanju. Primjerice - onako, udobno ste se smjestili u nekom od gradova države Irske, čak ste i poslali poštom (Eurosender) neke svoje privatne stvari, namještaj, Sony Play Station itd. ali sigurno ima vas koji biste htjeli da su vaši kućni ljubimci s vama na vašoj avanturi.

Do not worry... The solution is just two or three paragraphs down...

Za to postoji grupa "Idemo u Irsku - transport kućnih ljubimaca" – samo treba poslati ispravni upit u grupu i vrlo brzo dobijete odgovor kako dopremiti svoje ljubimce do vas.

Jedan vrlo dobar savjet! Imate neko pitanje na umu. Vrlo vjerojatno je netko isto već postavio i dobio odgovor. Ono što vi trebate napraviti, jest u tražilicu grupe upisati ključnu riječ svog pitanja i možda odgovor kojeg biste čekali nekoliko sati ili dan, dobijete u samo nekoliko sekundi, a možda vam je baš taj odgovor hitno potreban.

Neke od grupa imaju posebna pravila, o tome vas obavijesti administrator grupe putem inbox poruke.
U poruci su vam objašnjena pravila ponašanje u grupi, kojih se pametno pridržavati kako vas ne bi izbacili iz istoimene grupe i tako ostanete zakinuti za svježe vijesti i informacije.
Linkovi koji su u nastavku nisu direktni, stoga morate samo "Copy" and "Paste" ime grupe u Facebook tražilici kada se ulogirate sa svoj profil.

Popis je u nastvavku, a svaki naslov govori koja je tema grupe!

MEETUP

Ekipa! Sada što vam budemo predstavili je nešto vrlo, Vrlo, VRLO, V R L O DOBRO.
Meetup ili u prijevodu "sastati se" je online način da upoznate ljude iz cijeloga svijeta koji dijele iste interese kako što su vaši, i borave u gradu u kojem vi trenutno boravite.

"OoooKkkk??"

Vrlo jednostavno. Odradite simple registraciju na www.meetup.com, odaberete grad gdje trenutno boravite i ono što volite raditi u slobodno vrijeme, ili možda nešto što je usko vezano u vaš posao (pr. C# programiranje) i stiže vam obavijest kada je sljedeći "Meetup" na zadanu temu.

Interesa je brdo. Možete pronaći meetup za gledanje filmova, meetup za ples, meetup za igranje nogometa, meetup za gledanje nogometa, ma bilo što.

Ako nešto nije u popisu interesa, vi možete otvoriti novi meetup za nešto što vas interesira ,a htjeli bi podijeliti sa možda deset ili više potpunih stranaca.

Drugim riječima nekoliko puta mjesečno se sastajeta s ljudima ljudima koji dijele iste interese kako i vi ,a potpuni su stranci u vašem životu.

Ako dobro proučite ovaj vrhunski web servis, shvatit će te koliko se bogatstvo, znanja, točnih informacija i iskustava skriva u njemu.

Još jednom za kraj... LINK JE U NASTAVKU...

WHAT'S THE STORY??

What's the story! – je jedna uobičajena poštapalica u Irskoj.
To je nešto slično, primjerice u Hrvatskoj "E bok, kaj ima?!", što je upravo tema ovoga dijela naše priče.

Ekipa! Ako imate neko pitanje, neki prijedlog, pohvalu, konstruktivnu kritiku za ovu web stranicu, to želimo znati. Kao što je rečeno na samom početku, kraja nema jer se o tome ne razmišlja. Možda je izostavljena neka bitna cjelina što autor ove stranice nije primijetio, a vrlo je bitno većini ljudi.

Isto tako, možda vas više zanimaju neke informacije koje su objašnjene površno, a htjeli biste da budu opširnije prikazane tekstualno i slikovito. Vrlo jednostavno... U nastavu upišite svoje ime, e-mail adresu, poruku i kliknite "SEND". U vrlo kratkom roku šaljemo odgovor na vaše pitanje.

Jer kaže ona dobra stara: TKO PITA, NE SKITA... True story...

SAVJET

Što više pisati, opisati, prikazati, a da nije napisano, opisano ili prikazano. Sve informacije i upute koje su ovdje prikazane, što tekstualno, što slikovito – imaju dva cilja ili svrhe. Ušteda vremena i naravno novca, jer to je vrlo bitno za svaki novi početak.

Nama nije cilj nagovarati vas da napustite svoju rodnu domovinu, to nije spomenuto niti u jednom slovu, jednoj riječi ili rečenici ove priče. Ali ako ste ipak odlučili pokrenuti nešto novo u svom životu i to nešto se zove Irska, tada je ovaj jedinstveni vodič idealan za vas.

Ako samo kliknete na jedan link i isti vam pomogne u vašoj organizaciji, uštedi vam novac i vrijeme, naš cilj je postignut. Mišljenja smo da ovdje ima puno više od jednog "štedljivog" savjeta, linka, slike, odlomka, itd.

Podijelite ovu priču sa svojim kolegama, prijateljima, obitelji itd. Ako ne vi sami, možda se netko od njih odvaži pokušati nešto ovakvo. Na vama je, draga publiko, samo dobro sve proučiti i kako se ono kaže... THE REST IS HISTORY!!

Sretno svima i samo hrabro naprijed...

LIVE LONG AND PROSPER

hand_long_and_prosper